Note: Salam & Hi all! This is solely my blog. Segala writing in this blog dtg dr hati sekadar luahan bukan bermaksud utk menghasut atau memburukkan mana-mana pihak. Sesiapa pun anda, jemputlah membaca & bg komen. Kalau suka bole follow kalau tak suka sila ignore saya..peace no war;)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 11 July 2011

Kenyataan KFC Berkenaan Video Jijik

Last 4th July saya ada terjumpa satu video psal sorg budak yg dipercayai pekerja KFC buat benda yg menjijikkan pd ayam yg tgh diuli dgn tepung. Bole ke mamat ni meleretkan peha ayam yg dah bersalut tepung tu kat tapak kasut dia. Sungguh kurang ajar budak itu! Oleh krn sgt hangin dgn tindakan mamat sbb kegemaran ku ayam KFC yg peha plak tu, saya pun buat aduan kat PPIM






Utk pengetahuan semua video tu dah di remove from youtube.

Alhamdulillah arini dpt reply from them. Lots of thanks to PPIM yg mnjadi medium pengantara between org awam mcm kita ni dgn peniaga. So kwn2 kalau tak puas hati /nak buat aduan/ nak dptkan penjelasan ttg servis/produk bolehla hantarkan email/call/walk in kat PPIM spt yg tertera dibawah:

SEKRETARIAT :

70X JALAN KERAMAT HUJUNG,
BUKIT KERAMAT, 54000
KUALA LUMPUR

TEL : 03-425 77 222/425 666 18
FAKS : 03-425 666 17
HOTLINE : 019-359 1000/019-238 4000
EMEL : muslimconsumers@gmail.com ATAU aduanppim@gmail.com

KAUNTER PPIM @ SEMBANG SEMBANG CAFE,
LOT LG6, THE MALL 
TEL : 034042 8313
FAKS :03-4042 5313
HOTLINE : 019-913 0000

Below is the reply from KFC regarding the issue. Lega hati den: 


Assalamualaikum w.b.t
Terima kasih kerana berinteraksi dengan PPIM. Berhubung aduan tuan, pihak kami telah cuba mendapatkan penjelasan dari ihak KFC, dan berikut adalah kenyataan rasmi dari pihak KFC sendiri
.
"The following is our official statement:

Last October, KFC Malaysia was approached by an individual with a copy of a video clip depicting a person tampering with the food whilst in the course of preparing it. The company views the making of this video clip as a malicious act and a blatant attack on the company. We took immediate action and reported the incident to the police.
On June 25, we found that the video was uploaded on to YouTube.
We wish to highlight to all our customers, patrons and members of the public that this is an isolated case. Since October 2010, we have taken all the necessary and reasonable measures to prevent such occurrences including installing Close Circuit Television (‘CCTV’) at the kitchen area of KFC outlets.
KFC upholds the highest standards of hygiene and quality in all aspects of our business. In Malaysia, and around the world, our employees are dedicated to providing quality, wholesome and safe food. We take this incident seriously. We shall continue to review recruitment and training processes to ensure it won’t happen again. Our team of 9,700 chefs, waiters, waitresses and other valued employees across Malaysia will continue to deliver the great service and quality which KFC is known for.
On behalf of KFC Malaysia we would like to thank you for your valued support."

Managing Director
KFC Holdings (Malaysia) Bhd

2 comments:

Pupel Liyana said...

macam2 hal sekarang kan. takut la nak makan kfc walaupun kfc dah buat kenyataan rasmi cam ni

IdaSahman said...

btul2..kenyataan mcm nak kaver2 je..
keciwa betul bile member kate ade video lain..pun jijik gak by budak yg sama..